Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Η μαγεία των αντιφάσεων

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα ΤΟ ΕΘΝΟΣ:

Eχει εμμονές με τη μουσική, τα χρώματα, και μια συγκεκριμένη γειτονιά, ενώ η παιδική ανάμνηση που έχει ριζώσει στο μυαλό της είναι εκείνη της ίδιας να είναι πάντα άυπνη και δυο γονείς στην πόρτα τέσσερις η ώρα το πρωί, με αγωνία να τη ρωτούν γιατί δεν κοιμάται.

Eχει εμμονές με τη μουσική, τα χρώματα, και μια συγκεκριμένη γειτονιά, ενώ η παιδική ανάμνηση που έχει ριζώσει στο μυαλό της είναι εκείνη της ίδιας να είναι πάντα άυπνη και δυο γονείς στην πόρτα τέσσερις η ώρα το πρωί, με αγωνία να τη ρωτούν γιατί δεν κοιμάται. H Δανάη εξακολουθεί να μην κοιμάται τα βράδια. Τώρα τα περνάει στο Θέατρο Κεφαλληνίας.
Παράσταση. Η Δανάη Παπουτσή πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Σκότωσε ό,τι αγαπάς» σε σενάριο Αλέξη Σταμάτη στο θέατρο Κεφαλληνίας.
Παράσταση. Η Δανάη Παπουτσή πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Σκότωσε ό,τι αγαπάς» σε σενάριο Αλέξη Σταμάτη στο θέατρο Κεφαλληνίας.
Hθοποιός, στιχουργός, τραγουδίστρια, συγγραφέας. Ποια ανάγκη σε οδηγούσε κάθε φορά να καταπιαστείς με διαφορετικά πράγματα;
Νομίζω πως όλοι αυτοί οι δρόμοι έχουν έναν κοινό παρανομαστή: Τη δημιουργία, την έκφραση και εντέλει τη βαθύτατα ανθρώπινη ανάγκη για επικοινωνία με τον εαυτό σου και τους άλλους. Αυτή και μόνο η ανάγκη με οδηγεί.
Τι είναι αυτό που σε συναρπάζει στην Κατερίνα, στο «Σκότωσε ό,τι αγαπάς»;
Το αντιφατικό της στοιχείο είναι εκείνο που με μαγεύει. Η απέραντη μοναξιά και η παιδικότητά της σε αντίθεση με τη δύναμη και τον επαγγελματισμό της. Και τελικά η διαθεσιμότητά της, που φτάνει στα όρια της αυτοθυσίας.
Θα είχες ποτέ τη δύναμη να σκοτώσεις κάτι που αγαπάς;
Μπορεί και να το έχω κάνει, άθελά μου. Λέγοντας κάποια πράγματα ή μέσα από πράξη μπορεί να έχω «σκοτώσει» κάτι βαθύτερο που μπορεί να φυλούσε κάποιος μέσα του για μένα ή ακόμα και εγώ απέναντι σε εμένα. Ηθελημένα δεν θα μπορούσα να το κάνω. Ετσι νομίζω, τουλάχιστον.
Πώς βλέπεις το μέλλον σου στην Ελλάδα;
Με εξοργίζει αυτό που συμβαίνει καθώς και η ανικανότητα διαχείρισής του. Με ενοχλεί στην καθημερινότητά μου, αυτό το μετέωρο. Το μέλλον δεν μπορώ να το σκεφτώ παρά μόνο όταν πλησιάσει τόσο κοντά ώστε να γίνει το παρόν μου.
ΝΙΚΗ ΧΑΓΙΑ
nhayia81@gmail.com
ΦΩTOΓΡAΦIΑ: FREDDIE F.
freddie.ef@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...